Запіканка з м’яса

Це простий та швидкий рецепт приготування смачної запіканки. Він обов'язково знадобиться Вам, якщо Вам потрібно приготувати обід або вечерю для родини, але Ви зовсім не маєте на це часу. На стіл готову запіканку можна подавати зі сметаною, посипав подрібненою зеленню.

Список ингредиентов

  • м'ясний фарш500 г
  • картопля7-8 шт
  • молоко200 мл
  • ріпчаста цибуля1 шт
  • яйця2-3 шт
  • часник1-2 зубчики
  • вершкове масло50 г
  • сільза смаком
  • чорний мелений перецьза смаком
  • оліядля смаження

Способ приготовления

Картоплю помити та почистити. Порізати її соломкою. Обсмажити її майже до готовності у сковорідці з розігрітою олією. Злегка посолити та поперчити. Цибулю та часник почистити та подрібнити. У іншій сковорідці розігріти олію. Смажити у ній цибулю та часник протягом 3 хвилин.

Потім у сковорідку з цибулею та часником викласти фарш. Смажити все 7-8 хвилин, добре розминаючи виделкою. Посолити, поперчити та зняти з вогню. Дати обсмаженій картоплі та фаршу трохи охолонути. Яйця злегка збити вінчиком. Влити молоко, посолити та розмішати вінчиком до однорідності.

Картоплю у сковорідці розрівняти. Зверху рівним шаром викласти м'ясний фарш. Залити картоплю з фаршем молочно-яєчною сумішшю. Зелень помити, обсушити та подрібнити. Посипати нею поверхню запіканки. Вершкове масло порізати маленькими шматочками та розкласти зверху на фарш. Накрити кришкою та готувати на мінімальному вогні протягом 20-25 хвилин. Зняти з вогню та дати запіканці трохи охолонути протягом 10 хвилин.

Смачного!