Налисники з сиром

Налисники відрізняються від звичайних млинців надзвичайною ніжністю та соковитістю. Вони просто тануть у роті. На стіл налисники можна подавати як зі сметаною, так і з будь-яким солодким соусом.

Список ингредиентов

  • молоко1 л
  • сир1 кг
  • цукор1 склянка
  • борошно6 ст. ложок
  • вершкове масло250 г
  • родзинки100 г
  • яйця6 шт
  • сіль1 щіпка
  • ванільний цукорза смаком

Способ приготовления

4 яйця розтерти з 1/3 склянки цукру та сіллю. Влити невелику кількість молока та розмішати до однорідності. Всипати просіяне борошно та розмішати до однорідності. Має утворитися достатньо густе тісто. Залишити його на 30-40 хвилин.

Після цього у тісто потроху влити решту молока, постійно розмішуючи. Готове тісто має бути достатньо рідким, трохи густішим, ніж молоко. Сковорідку з товстим дном добре розігріти та змастити олією. Влити у неї тісто та розподілити його дуже тонким шаром, швидко прокрутивши сковорідку. Смажити налисник приблизно 3-4 хвилини з однієї сторони. Потім перевернути його на другий бік та підсмажити. Так само посмажити решту налисників.

Сир розтерти з 2/3 склянки цукру. Додати 2 яйця та ванільний цукор. Родзинки помити та обсушити. Додати їх до сирної маси та ретельно перемішати. Готова маса має бути достатньо м'якою та еластичною, але не рідкою.

На налисник викласти 1 ст. ложку сирної маси. Рівномірно розподілити її по поверхні млинця. Звернути його у трубочку. Так само сформувати інші налисники. Розрізати їх на 2-3 частини та викласти у форму для запікання, перекладаючи шматочками вершкового масла. Накрити кришкою та помістити у розігріту до 140-160 градусів духовку приблизно на 1 годину. Налисники мають добре розпаритися, але не пересушитися.

Смачного!