Холодець з риби

Такий холодець неодмінно прийдеться до душі усім любителям риби. Він виходить дуже смачним та ніжним. До того ж, він ще й дуже красивий, тому його можна приготувати навіть для святкового столу.

Список ингредиентов

  • судак1 шт
  • ріпчаста цибуля1-2 шт
  • морква1-2 шт
  • яйця3-4 шт
  • яєчний білок1 шт
  • желатин30-50 г
  • сільза смаком
  • душистий перець горошкомза смаком
  • лавровий листза смаком

Способ приготовления

Рибу помити та почистити. Відрізати голову та хвіст. Порізати тушку на шматочки. Голову та хвіст викласти у каструлю та залити водою. Поставити на вогонь та довести до кипіння. Зняти піну, посолити, додати лавровий лист та посипати спеціями. Цибулю та моркву почистити та помити. Викласти у каструлю овочі та варити бульйон протягом 20 хвилин. Потім зняти з вогню та процідити.

У каструлю з бульйоном викласти шматочки риби. Поставити на вогонь та знову довести до кипіння. Варити рибу до готовності приблизно 30 хвилин. Потім перекласти на тарілку та охолодити. Розібрати рибу на філе, видаливши усі кісточки. Порізати філе маленькими шматочками. 2-3 яйця відварити круто, охолодити та почистити. Порізати їх кружечками або напівкружечками. Моркву порізати кружечками.

У форму викласти рівним шаром рибне філе. Зверху розкласти відварені яйця та моркву. Желатин, у розрахунку 5 г на одну склянку бульйону, замочити у невеликій кількості води. Бульйон знову процідити та ввести у нього желатин. Яєчний білок збити до утворення піни. 1 яйце також збити.

До бульйона додати білок та яйце. Прогрівати на повільному вогні до повного розчинення желатину, постійно помішуючи. Зняти з вогню та залишити на 30 хвилин. Потім процідити бульйон через марлю, складену у два шари. Залити ним рибу та помістити у холодильник на декілька годин до повного застигання.

Смачного!