Пиріжки з капустою

Пиріжки з капустою вже стали звичною випічкою для багатьох родин. Домашні ароматні пиріжки — справжнє уособлення сімейного затишку. Щоб прибрати з готових пиріжків зайве масло, їх потрібно обсушити серветкою.

Список ингредиентов

  • борошно800 г
  • капуста700-800 г
  • сироватка500 мл
  • помідори2-3 шт
  • велика ріпчаста цибуля1 шт
  • морква1 шт
  • болгарський перець1 шт
  • свіжі дріжджі50 г
  • сільза смаком
  • цукорза смаком
  • чорний мелений перецьза смаком
  • оліядля смаження

Способ приготовления

Борошно просіяти. Дріжджі розтерти з 1/2 ст. ложки цукру, 2-3 ст. ложками теплої води та 1 ст. ложкою борошна. Залишити у теплому місці на 10 хвилин, щоб дріжджі активувалися. У миску просіяти частину борошна. Сироватку підігріти з 1/2 ст. ложки солі.

Потроху влити сироватку у просіяне борошно, постійно розмішуючи. Має утворитися тісто, як на млинці. Влити дріжджі та частинами просіювати решту борошна. Замісити м'яке тісто, яке не буде прилипати до рук та до миски. У кінці замісу влити 2-3 ст. ложки олії. Накрити тісто рушником та залишити у теплому місці та 40-50 хвилин.

Цибулю почистити та дрібно порізати. У сковорідці розігріти трохи олії. Тушити у ній цибулю до м'якості. Моркву почистити та помити. Натерти її на крупній тертці. Болгарський перець помити та почистити. Порізати його соломкою. У сковорідку з цибулею викласти моркву та перець. Тушити кілька хвилин, періодично помішуючи.

Капусту помити та нашаткувати. Викласти її у сковорідку з овочами. Посолити, поперчити та посипати цукром. Смажити на невеличкому вогні, періодично помішуючи. Помідори помити та обдати кип'ятком. Зняти шкірку, а м'якоть подрібнити. Додати помідори до овочів та тушити все до готовності, періодично помішуючи. Зняти готову начинку з вогню та дати їй охолонути.

Тісто розділити на невеличкі шматочки та скотити з них шарики. Розім'яти кожен руками та викласти по центру приготовану начинку. Щільно з'єднати краi та сформувати пиріжки. Смажити їх у розігрітій олії з обох сторін до рум'яності під накритою кришкою.

Смачного!