Жарені пиріжки з капустою

Ці красиві тонкі пиріжки не залишать нікого байдужими. Вони виходять дуже смачними та апетитними. Крім того, пиріжки, приготовані за цим рецептом, довго залишаються м'якими та ніжними.

Список ингредиентов

  • капуста600 г
  • борошно2-2,5 склянки
  • кефір250 мл
  • яйце1 шт
  • томатна паста1 ст. ложка
  • цукор1 ст. ложка
  • вершкове масло50 г
  • сухі дріжджі5 г
  • сільза смаком
  • оліядля смаження

Способ приготовления

Капусту помити та нашаткувати. У сковорідці розігріти трохи олії. Викласти у неї капусту та злегка обсмажити її. Влити невелику кількість води та накрити кришкою. Тушити капусту до м'якості приблизно 40 хвилин. Додати томатну пасту, посолити та ретельно розмішати. Зняти готову капусту з вогню та охолодити.

У кефір всипати цукор та 1 ч. ложку солі. Нагріти до кімнатної температури та розчинити у ньому дріжджі. Залишити їх у теплому місці, щоб зверху з'явилась пінна “шапочка”. Вершкове масло розтопити та трохи охолодити. Влити його до кефірної суміші. Додати яйце та розмішати до однорідності.

Невеличкими порціями всипати у приготовану суміш просіяне борошно, постійно розмішуючи. Замісити м'яке тісто, яке не буде прилипати до рук. Викласти його у миску та змастити олією. Накрити рушником та залишити у теплому місці на 30 хвилин для збільшення в об'ємі.

Після цього тісто помісити та розділити на невеличкі шматочки. Розплющити кожен та викласти по центру трохи капусти. З'єднати краї, ретельно защепити та сформувати пиріжки. У сковорідці розігріти олію. Смажити у ній пиріжки до рум'яного кольору по 2-3 хвилини з кожної сторони.

Смачного!