
Здобне тісто для пиріжків
Секрет смачних пиріжків у правильно приготованому тісті. Якщо Ви спробуєте приготувати його за цим рецептом, то Ваші пиріжки вийдуть пухкими та надзвичайно ніжними. Їх можна готувати з будь-якою начинкою за смаком.
Список ингредиентов
- борошно — 10 склянок
- молоко — 500 мл
- тепла вода — 1 склянка
- яйця — 3 шт
- олія — 3-4 ст. ложки
- цукор — 2-3 ст. ложки
- вершкове масло — 175 г
- свіжі дріжджі — 70 г
- сіль — 1 ч. ложка
- ванільний цукор — 20 г
Способ приготовления
Усе борошно просіяти. Половину всипати у велику миску. По центру зробити ямку та розкришити у неї дріжджі. Всипати 1 ст. ложку цукру та перемішати. Влити теплу воду та розмішати до однорідності. Накрити рушником та залишити у теплому місці до збільшення в об'ємі.
У каструльку влити 250 мл молока. Вершкове масло порізати шматочками та викласти у молоко. Прогрівати на вогні до повного розчинення масла, постійно помішуючи. До кипіння молоко доводити на потрібно. Зняти з вогню та всипати сіль, ванільний цукор і 1-2 ст. ложки цукру. Розмішати до розчинення цукру. Готовий молочний сироп має бути кімнатної температури.
Яйця злегка збити з 250 мл молока. Влити яєчну суміш до молочного сиропу та розмішати вінчиком до однорідності. Отриману суміш влити в опару та добре вимісити. Потроху всипати решту борошна та замісити м'яке тісто, яке не буде прилипати до рук.
Готове тісто 30-50 разів піднімати та з силою кидати на робочу поверхню. Завдяки цьому тісто стане біль м'яким та щільним. Сформувати з нього шар та викласти у миску, змащену олією. Перевернути тісто, щоб воно з усіх сторін покрилося олією. Накрити рушником та помістити у тепле місце. Дати тісту збільшитися в об'ємі у три рази. Потім обім'яти його та можна приступати до формування пиріжків.
Смачного!
- Дата публикации: 31.05.13 - 08:30
- Добавлен в кулинарную книгу: 0
- Нас вже 21459, приєднуйтесь!
- Рецептів на сайті 40349
- знаходити нові рецепти
- створити свою кулінарну книгу
- змагатися в кулінарних конкурсах
- знаходити нових друзів