Сир в домашніх умовах

Цей рецепт відрізняється надзвичайною простотою приготування. Не звертаючи на це, сир виходять настільки смачним, що жоден з Ваших близьких не залишиться байдужим. Готовий сир має ніжну консистенцію та яскравий вершковий смак.

  • Основной ингредиент: сметана
  • Обобщенное название: сыр

Список ингредиентов

  • сметана не менше 20 %800 мл
  • молоко150-200 мл
  • лимонний сік2 ч. ложки

Способ приготовления

Молоко добре змішати зі сметаною та поставити на вогонь. Нагріти до 70-75 градусів, постійно помішуючи. Влити лимонний сік та добре перемішати. Прогрівати на повільному вогні ще декілька хвилин, доки сметана не створожиться. До кипіння суміш доводити не потрібно.

Після цього вогонь вимкнути та залишити суміш на 5-7 хвилин. Друшляк застелити марлею, складеною у 2-3 рази. Вилити у неї зсіле молоко. Залишити на 40-50 хвилин, доки не стече вся рідина. Віджати отриману масу та викласти у ємкість, яка щільно закривається. Зберігати сир потрібно у холодильнику.

Смачного!