Домашній голландський сир

Якщо Ви любите сир, то Вам неодмінно потрібно спробувати цей рецепт. Домашній голландський сир виходить дуже смачним, а його приготування не забере у Вас багато зусиль. Сироватку з сиру можна використовувати для приготування пирогів та пиріжків.

  • Основной ингредиент: молоко
  • Обобщенное название: сыр

Список ингредиентов

  • молоко3 л
  • сир2 кг
  • вершкове масло100 г
  • яйце1 шт
  • сода1/2 ч. ложки
  • сільза смаком

Способ приготовления

Молоко майже довести до кипіння та викласти у нього розім'ятий сир. Зменшити вогонь до мінімуму та варити, постійно помішуючи. Коли відділиться сироватка, відкинути все на друшляк. Злегка притиснути, щоб стекла рідина.

У іншій не емальованій каструлі розтопити вершкове масло. Постійно розмішуючи, додати сир, яйце, сіль та соду. Варити сир, доки маса не почне загущуватися та жовтіти. При цьому потрібно слідкувати, щоб сир не пригорів, інакше він втратить свій смак та аромат.

Зняти сир з вогню та дати йому наполовину охолонути та злегка загустіти. Відкинути масу на стіл та місити його як тісто. Сформувати ковбаску та загорнути її у фольгу. Помістити сир у холодильник на декілька годин.

Смачного!