Яблучний торт

За цим рецептом виходить дуже смачне та ніжне тісто, яке чудово поєднується з ароматними соковитими яблуками та повітряним кремом. Готовий торт потрібно охолодити та порізати шматочками. Подавати на стіл потрібно з шариками морозива.

  • Основной ингредиент: яблоки
  • Обобщенное название: торт

Список ингредиентов

  • яблука1 кг
  • борошно600-700 г
  • сметана 15-20 %500 мл
  • цукор300 г
  • вершкове масло200 г
  • яйця5 шт
  • розпушувач2 ч. ложки

Способ приготовления

Вершкове масло розтерти зі 150 г цукру. Додати яйця та ретельно перемішати. Всипати розпушувач та просіяне борошно. Замістити однорідне тісто. Яблука помити та почистити. Порізати їх тонкими скибочками.

Форму застелити пергаментом. Викласти у неї рівним шаром 2/3 тіста та сформувати бортики. Розкласти на нього яблука. З решти тіста сформувати джгутики та викласти їх хрест-навхрест на яблука. Помістити у розігріту до 180 градусів духовку та випікати до готовності приблизно 30-35 хвилин.

Сметану збити зі 150 г цукру за допомогою міксера. Збивати, доки цукор повністю не розчиниться. Залити гарячий корж сметанним кремом. Залишити торт до повного охолодження.

Смачного!