Бісквітний рулет з маком
Цей рулет неодмінно сподобається усім любителям маку. Ніжний та пухкий корж з надзвичайно смачною начинкою можна приготувати навіть для святкового столу. Готовий рулет можна посипати цукровою пудрою або полити глазурью.
Список ингредиентов
- цукор — 275 г
- мак — 1 склянка
- молоко — 1 склянка
- борошно — 1 склянка
- яйця — 4 шт
- родзинки — 1/2 склянки
- крохмаль — 3 ст. ложки
- мед — 1 ст. ложка
- сіль — 1 щіпка
- ванільний цукор — за смаком
Способ приготовления
Мак змішати з 3 ст. ложками цукру. Залити молоком та поставити на вогонь. Варити мак протягом 7-10 хвилин. Зняти з вогню та залишити на 20-30 хвилин. Родзинки помити та залити гарячою водою. Потім воду злити, а родзинки обсушити. Потім процідити та змішати з медом та родзинками.
Яйця збити з 1 склянкою цукру, сіллю та ванільним цукром. Частинами всипати крохмаль та просіяне борошно. При цьому потрібно перемішувати масу ложкою знизу вгору. Перемішати тісто до однорідності. Вилити його рівним шаром на деко, застелене пергаментом.
Помістити у духовку та випікати до готовності приблизно 5-6 хвилин. Готовий бісквіт перевернути на рушник. Зняти пергамент та рівномірно викласти на нього макову начинку. Звернути пласт у рулет за допомогою рушника. Знову помістити у духовку та запікати ще 5-6 хвилин до рум'яності. Дати готовому рулету повністю охолонути.
Смачного!
- Дата публикации: 31.05.13 - 09:29
- Добавлен в кулинарную книгу: 1