Заливне з риби

Заливне з риби — дуже смачна та красива страва. Її дуже цікаво готувати, бо зовнішній вигляд готового заливного повністю залежить від Вашої фантазії. Крім того, його можна приготувати не тільки в одній великій формі, але й у порційних креманках.

Список ингредиентов

  • риба400 г
  • ріпчаста цибуля200 г
  • морква150 г
  • яйця2-3 шт
  • желатин15 г
  • душистий перець горошком5 шт
  • гвоздика5 бутончиків
  • лавровый лист3 шт
  • лимон1/2 шт
  • зеленьза смаком
  • сільза смаком
  • консервований зелений горошокза смаком

Способ приготовления

Цибулю та моркву помити, почистити та крупно порізати. Залити 150 мл холодної води та залишити на 1 годину. Рибу почистити та помити. У каструлю викласти цибулю, моркву та рибу. Залити 1 л води та поставити на вогонь. Довести до кипіння та варити протягом 30 хвилин.

Отриманий бульйон процідити. Влити у нього желатин та ретельно розмішати до повного розчинення. Рибу розібрати руками та видалити всі кісточки. Розлити у форми бульйон шаром товщиною 3-4 мм. Помістити у холодильник на 15-20 хвилин до повного застигання. Яйця зварити круто, охолодити та почистити. Порізати їх кружечками. Зелень помити та обсушити. Лимон помити та порізати скибочками.

На застиглий бульйон розкласти яйця, горошок, лимон та зелень. Залити їх бульйоном так, щоб тільки їх покрити. Помістити знову у холодильник до повного застигання приблизно на 30 хвилин. Потім зверху розкласти рибу та залити її рештою бульйону. Помістити у холодильник та залишити до повного застигання на 5-8 годин. Потім обережно перевернути заливне на тарілку.

Смачного!