Бісквітні кекси

Краще домашньої випічки може бути лише домашня випічка. Бісквітні кекси, приготовані за цим рецептом, виходять дуже пишними та ароматними. Готові кекси можна покрити глазур'ю або посипати цукровою пудрою.

  • Основной ингредиент: яйца
  • Обобщенное название: кексы

Список ингредиентов

  • борошно1,5 склянки
  • цукор1,5 склянки
  • вершкове масло100 г
  • яйця6 шт
  • ванільний цукор1 пакетик
  • розпушувач1/2 ч. ложки
  • сіль1 щіпка
  • лимонна цедраза смаком

Способ приготовления

Розділити яйця на білки та жовтки. Збити жовтки з цукром, ванільним цукром та лимонною цедрою до утворення світло-жовтої піни. Вершкове масло розтопити та влити до жовткової маси. Ретельно все перемішати. Окремо збити білки з сіллю до утворення стійкої піни. При нахилі миски, вона не має виливатися.

До жовткової маси додати 1/3 частину білків. Розмішуючи знизу вгору ложкою, потроху всипати просіяне борошно. Додати решту білків та обережно все перемішати до однорідності. Розкласти тісто у формочки для кексів, заповнюючи їх не більше, ніж на 2/3 висоти. Помістити у розігріту до 180 градусів духовку та випікати до готовності. Перші 10-15 хвилин духовку краще не відкривати, бо кекси можуть осісти.

Смачного!