Ватрушки з сиром

Ватрушки з сиром — чудова випічка, яка неодмінно сподобається усім Вашим близьким. Ватрушки виходять пухким та ароматним, а начинка — дуже ніжною та соковитою. За бажанням до сиру можна додавати родзинки або цукати.

Список ингредиентов

  • сир500 г
  • борошно400-450 г
  • молоко250 мл
  • цукор170-200 г
  • вершкове масло100 г
  • сметана100 мл
  • яйця3 шт
  • ванільний цукор2 ч. ложки
  • сіль1/2 ч. ложки
  • сухі дріжджі10 г

Способ приготовления

У тепле молоко всипати 1 ст. ложку цукру та дріжджі. Всипати 150 г борошна та перемішати до однорідності. Помістити у тепле місце до збільшення в об'ємі приблизно на 15 хвилин. Потім додати 2 яйця та перемішати до однорідності. Продовжуючи розмішувати, додати тепле розтоплене вершкове масло, всипати 75 г цукру та сіль. Частинами всипати решту борошно та замісити м'яке тісто. Помістити на 30 хвилин у тепле місце. Потім трошки помісити та знову дати піднятися у теплому місці.

Сир розтерти з 70-100 г цукру та ванільним цукром. Додати сметану та перемішати до однорідності. 1 яйце розмішати виделкою або вінчиком. Деко застелити папером для випічки. З тіста сформувати коржики та змастити їх яйцем. По центру зробити ямку та викласти у неї трохи сирної начинки. Помістити у духовку та випікати до готовності приблизно 20-25 хвилин.

Смачного!