Книдлі з сиром

Книдлі з сиром виходять дуже ніжними та смачними. За бажанням замість полуниці у рецепті можна використовувати будь-які інші ягоди. Перед подачею на стіл книдлі можна полити сметаною та прикрасити м'ятою.

Список ингредиентов

  • сир 9 %500 г
  • полуниці400-500 г
  • цукор125 г
  • яйця3 шт
  • манка100 г
  • вершкове масло100 г
  • батон1/3 шт
  • сіль1 щіпка
  • борошнодля посипання

Способ приготовления

Збити яйця зі 100 г цукру за допомогою міксера. Збивати, доки цукор не розчиниться, а маса не збільшиться у об'ємі та не посвітліє. Сир протерти через сито два рази. Постійно розмішуючи, додати манку, сіль та 50 г розтопленого масла. Влити збиті яйця та ретельно все перемішати. Помістити сирну масу у холодильник на 1 годину. За цей час манка розм'якшиться та тісто не буде дуже в'язким. При необхідності можна додати ще трохи манки або борошна. Проте додавати потрібно дуже обережно, інакше готові книдлі вийдуть твердуватими.

Батон натерти на тертці або подрібнити у блендері. Має вийти приблизно 1 склянка хлібних крихт. У сковорідці розтопити 2 ст. ложки вершкового масла. Всипати крихти та обсмажити їх до золотистого кольору, постійно помішуючи. Зняти з вогню та охолодити. Полуницю помити та відірвати хвостики.

Стіл трохи посипати борошном та викласти на нього сирне тісто. Руки припорошити борошном та розділити тісто на шматочки розміром з великий волоський горіх. Розплющити їх на долоні та викласти по центру по ягоді. Обережно загорнути ягідку у сирне тісто. При цьому вона має бути повністю покрита тістом. Трохи покатати у долонях, щоб утворилися шарики.

У каструлі довести до кипіння воду. Злегка посолити та опустити у киплячу воду книдлики. Варити їх при малому кипінню води, доки вони не спливуть. Потім варити їх ще три хвилини та вийняти шумівкою. Відразу ж обкатати їх у сухарях та викласти на тарілку.

Смачного!