Плавлений сир

Цей плавлений сир виходить дуже ніжним, з яскравим ароматом прянощів та оригінальним смаком. Для приготування потрібно вибирати сир високої якості. За бажанням у рецепт можна додавати будь-яку іншу зелень та прянощі, шматочки копченої ковбаси та смажені гриби.

  • Основной ингредиент: творог
  • Обобщенное название: сыр

Список ингредиентов

  • сухий сир500 г
  • яйце1 шт
  • вершкове масло20-30 г
  • цукор1/2 ч. ложки
  • сiль1/2 ч. ложки
  • паприка1/2 ч. ложки
  • сода1/4 ч. ложки
  • часник1-2 зубочки
  • зелень кропуза смаком
  • червоний мелений перецьза смаком
  • оліядля змащення

Способ приготовления

Зелень кропу помити, обсушити та подрібнити. Часник почистити та пропустити через прес. Форму для сиру застелити харчовою плівкою та злегка змастити олією. Сир викласти у каструльку. Додати цукор, соду, сіль та яйце. Збити блендером до однорідності.

До сиру додати вершкове масло та поставити на водяну баню. Постійно помішуючи, варити сир протягом 5-7 хвилин. За цей час він має повністю розтанути. Потрібно слідкувати, щоб маса не закипіла. Вогонь виключити, але не знімати каструльку з сиром з водяної бані. Додати паприку, червоний перець та часник. Тримати на водяній бані протягом 1-2 хвилин, постійно помішуючи. Потім вилити у форму для сиру. Розрівняти та охолодити. Помістити плавлений сир на 3-4 години для застигання.

Смачного!