Зефір в домашніх умовах

Якщо Ви хочете порадувати своїх близьких смачним зефіром, то Вам неодмінно потрібно спробувати приготувати його вдома. Його достатньо легко готувати, тому з цим з легкістю впорається навіть не дуже досвідчений кулінар. Цей зефір виходить дуже смачним та повітряним.

  • Основной ингредиент: яйца
  • Обобщенное название: зефир

Список ингредиентов

  • цукор450 г
  • яєчні білки4 шт
  • яблучний сік70 мл
  • желатин20-25 г
  • ванільний цукор20 г
  • лимонна кислота3 г
  • цукрова пудрадля посипання

Способ приготовления

Желатин залити яблучним соком та залишити на 10 хвилин. Потім поставити на повільний вогонь та довести до повного розчинення, постійно помішуючи. Потрібно слідкувати, щоб не довести желатин до кипіння. Цукор залити 150 мл гарячої води.

Поставити цукор на вогонь та довести до кипіння, постійно помішуючи, щоб цукор розчинився. Коли сироп закипить, варити його ще 6-7 хвилин, не розмішуючи. Потрібно набирати сироп ложкою та вливати його назад у каструльку. Якщо капельки будуть тягнутися тонкою ниткою, то сироп готовий.

Як тільки сироп закипів, паралельно потрібно почати збивати білки з лимонною кислотою та ванільним цукром. Збивати, доки не утвориться дуже стійка піна, яка не буде виливатися з миски. Тонкою цівкою вливати гарячий сироп, продовжуючи збивати міксером.

Як тільки весь сироп буде влитий, збивати білки протягом 10 хвилин. Потім влити розчинений желатин та збивати ще протягом 7 хвилин до повного охолодження. При цьому миску з білковою масою можна помістити у більшу миску, наповнену льодом або огорнути холодним рушником.

За допомогою кондитерського шприцу відсажувати зефір на пергаментний папір. Посипати цукровою пудрою та залишити на добу на столі. Потім тонким ножем обережно відділити зефір від паперу та з'єднати попарно.

Смачного!