Торт з зефіром
Цей торт неодмінно сподобається любителям легких повітряних десертів з суфле. Приготувати цей ніжний торт досить легко, а результат сподобається усій Вашій родині та гостям. Прикрасити готовий торт можна тертим шоколадом або глазур'ю.
Список ингредиентов
- зефир — 500 г
- вершки 30-36 % — 500 мл
- цукор — 200 г
- молоко — 1 склянка
- желатин — 25 г
- полуниця — за смаком
- ванільний цукор — за смаком
Способ приготовления
Замочити желатин у невеликій кількості води. Вершки змішати з молоком, ванільним цукром та цукром. Збити на високій швидкості міксера до пишності. Розчинити желатин на водяній бані та влити до вершкової маси тонкою цівкою, добре розмішуючи міксером. Помістити масу у холодильник на 20 хвилин до легкого застигання.
Зефір розрізати на пластинки товщиною приблизно 5 мм. Полуниці помити та обсушити. Порізати їх тонкими пластинками. У роз'ємну форму викласти шар зефіру. Зверху розкласти шар полуниці та добре полити вершковою масою. Знову викласти шар зефіру, а на нього — полуницю. Полити зверху вершковою масою. Чергувати шари в тому ж порядку. Останнім має бути шар вершків. Помістити торт у холодильник на 8-12 годин.
Смачного!
- Дата публикации: 04.06.13 - 07:01
- Добавлен в кулинарную книгу: 0