Торт з зефіром

Цей торт неодмінно сподобається любителям легких повітряних десертів з суфле. Приготувати цей ніжний торт досить легко, а результат сподобається усій Вашій родині та гостям. Прикрасити готовий торт можна тертим шоколадом або глазур'ю.

  • Основной ингредиент: зефир
  • Обобщенное название: торт

Список ингредиентов

  • зефир500 г
  • вершки 30-36 %500 мл
  • цукор200 г
  • молоко1 склянка
  • желатин25 г
  • полуницяза смаком
  • ванільний цукорза смаком

Способ приготовления

Замочити желатин у невеликій кількості води. Вершки змішати з молоком, ванільним цукром та цукром. Збити на високій швидкості міксера до пишності. Розчинити желатин на водяній бані та влити до вершкової маси тонкою цівкою, добре розмішуючи міксером. Помістити масу у холодильник на 20 хвилин до легкого застигання.

Зефір розрізати на пластинки товщиною приблизно 5 мм. Полуниці помити та обсушити. Порізати їх тонкими пластинками. У роз'ємну форму викласти шар зефіру. Зверху розкласти шар полуниці та добре полити вершковою масою. Знову викласти шар зефіру, а на нього — полуницю. Полити зверху вершковою масою. Чергувати шари в тому ж порядку. Останнім має бути шар вершків. Помістити торт у холодильник на 8-12 годин.

Смачного!