Вишневий торт

Це дуже ніжний та смачний торт. У ньому чудово поєднуються шоколадні коржі та сметанний крем, а вишні надають торту легку кислинку. Для святкового столу торт можна прикрасити тертим шоколадом.

  • Основной ингредиент: вишни
  • Обобщенное название: торт

Список ингредиентов

  • сметана700 мл
  • заморожені вишні400 г
  • цукор300 г
  • яйця4 шт
  • вершкове масло150 г
  • какао3 ст. ложки
  • борошно2 ст. локжи
  • розпушувач1 ст. ложка
  • желатин20 г
  • ванільний цукорза смаком

Способ приготовления

Яєчні білки збивати міксером протягом 3 хвилин. Потім по 1 ст. ложці всипати 4 ст. ложки цукру. Продовжувати збивати, доки не утвориться стійка піна. Додати яєчні жовтки та добре перемішати міксером.

125 г вершкового масла розтопити та трохи охолодити. Влити до яєчної піни та злегка збити міксером. Борошно просіяти з розпушувачем. Потроху всипати його до яєчної маси, перемішуючи міксером на маленькій швидкості. Всипати какао та ванільний цукор. Ретельно все перемішати.

Розігріти духовку до 180 градусів. Змастити форму для запікання вершковим маслом. Вилити у неї тісто та розрівняти поверхню. Помістити у духовку та випікати до готовності приблизно 25-30 хвилин. Охолодити його та розрізати на два коржі.

Вишні розморозити та дати стекти зайвому соку. Сметану добре збити з 180 г цукру. Желатин розчинити у 100 мл гарячої води. Також його можна розчинити на водяній бані. Тонкою цівкою влити до сметани, постійно розмішуючи міксером.

Нижній корж викласти у роз'ємну форму. Вилити зверху половину крему та викласти на нього вишні. Трохи вишень залишити для прикрашання торту. Помістити на 20 хвилин у холодильник, щоб крем злегка застиг. Потім накрити другим коржем та залити рештою крему. Прикрасити вишнями та помістити знов у холодильник на декілька годин до повного застигання крему.

Смачного!