Запіканка з творогу

Запіканка з творогу — надзвичайно ніжна та ароматна випічка. До рецепту також можна додавати курагу, шматочки фруктів та ягід. На стіл запіканку краще всього подавати у холодному вигляді, поливши згущенкою, варенням або сметаною.

Список ингредиентов

  • сир500 г
  • сметана5 ст. ложок
  • цукор3 ст. ложки
  • манка2 ст. ложки
  • яйця1-3 шт
  • вершкове масло1 ст. ложка
  • родзинки50 г
  • ванільний цукор1 ч. ложка
  • сіль1 щіпка

Способ приготовления

Родзинки помити та залити кип'ятком. Залишити їх на 20 хвилин, після чого воду злити та дати родзинками обсохнути. Манку змішати з 3 ст. ложками сметани та залишити її приблизно на 30 хвилин, доки крупа не розбухне. Сир протерти через сито або пропустити через м'ясорубку. Можна збити його блендером. Це потрібно, щоб не залишилося грудочок.

До сиру додати манку зі сметаною. Всипати цукор, сіль та ванільний цукор. Ретельно перемішати та додати яйця. Знову перемішати до однорідності. Можна для цього використовувати блендер або міксер. Додати родзинку та знову перемішати. Викласти масу рівним шаром у форму для запікання, змащену маслом. Поверхню змастити 2 ст. ложками сметани та помістити у розігріту до 180 градусів духовку. Запікати до готовності протягом 40-45 хвилин.

Смачного!