Консерва з риби

Цей рецепт неодмінно сподобається тим, хто полюбляє рибні консерви, але не бажає купувати їх у магазині. Домашня консерва виходить просто надзвичайно смачною та апетитною. Також її можна приготувати з інших видів риби.

  • Основной ингредиент: рыба

Список ингредиентов

  • кілька або мойва3 кг
  • помідори3 кг
  • морква1 кг
  • ріпчаста цибуля1 кг
  • олія200 мл
  • оцет 9 %100 мл
  • цукор8 ст. ложок
  • сіль6 ст. ложок
  • чорний перець горошком6-7 шт
  • лавровый лист2-3 шт

Способ приготовления

Рибу почистити. Помідори помити та перемолоти у м'ясорубці. Моркву помити, почистити та натерти на тертці. Цибулю почистити та порізати кільцями або півкільцям. Помідори поставити на повільний вогонь приблизно на 1 годину для уварювання. Цибулю та моркву окремо обсмажити до золотистого кольору у сковорідці з розігрітою олією.

До помідорного соусу додати обсмажені овочі. Посолити, посипати цукром та ретельно перемішати. У не емальовану каструлю викласти шар овочевого соусу. Зверху викласти шар риби, а на нього — овочевий соус. Так само чергувати решту шарів. Останнім має бути овочева суміш.

У каструлю з рибою та овочами додати перець та лавровий лист. Накрити кришкою та поставити на повільний вогонь. Тушити протягом 3 годин, не перемішуючи. При цьому потрібно періодично відкривати кришку та перевіряти консерву.

За 10 хвилин до готовності влити оцет, рівномірно розподіляючи по всій поверхні лопаточкою, трохи підіймаючи консерви. Готову консерву відразу ж розкласти у стерилізовані банки та закатати. Перевернути їх та дати повністю охолонути.

Смачного!