Зефір

Зефір, приготований за цим рецептом, виходить дуже смачним та ніжним. Цей повітряний зефір неодмінно сподобається усім Вашим близьким. Оскільки для його приготування не використовуються білки, то ним сміливо можна пригощати навіть маленьких дітей.

  • Основной ингредиент: сахар
  • Обобщенное название: зефир

Список ингредиентов

  • цукор1 кг
  • желатин25 г
  • лимонная кислота18 г
  • ванільний цукор1 ч. ложка
  • сода1 ч. ложка

Способ приготовления

Замочити желатин у 100 мл холодної кип'яченої води протягом 2 годин. Цукор змішати з 200 мл холодної кип'яченої води. Також залишити на 2 години. Потім поставити сиром на вогонь та довести до кипіння, постійно помішуючи. Варити протягом 7-8 хвилин, не припиняючи помішувати.

Готовий сироп зняти з вогню та влити у нього желатин. Збивати міксером протягом 10 хвилин на маленькій швидкості. Додати лимонну кислоту та збивати ще 5 хвилин. Потім всипати соду та ванільний цукор. Збивати масу ще 5 хвилин, після чого дати їй постояти протягом 10 хвилин. За допомогою кулінарного шприца відсадити на лист пергаменту зефір. Помістити його у холодильник на 3-4 години.

Смачного!