Запечений товстолоб

Ця запечена риба виходить дуже ніжною та апетитною. Приготувати її дуже легко, тому цей рецепт сподобається навіть не дуже досвідченим кулінарам. Спробуйте приготувати смачного запеченого товстолоба та порадуйте усю Вашу родину.

Список ингредиентов

  • товстолобик500 г
  • велика ріпчаста цибуля1 шт
  • сметана100 мл
  • твердий сир100 г
  • лимон1/3 шт
  • борошно4 ст. ложки
  • олія3 ст. ложки
  • зелень кропу1/2 пучка
  • сільза смаком
  • спеції до рибиза смаком

Способ приготовления

Товстолобик почистити та помити. Порізати його на порціонні шматочки. З лимону віджати сік та змішати його з сіллю та спеціями. Полити товстолобика лимонним соусом та добре перемішати. Залишити маринуватися не менш, ніж на 2 години.

Цибулю почистити та порізати півкільцями. Розігріти у сковорідці трохи олії. Пасерувати у ній цибулю до м`якості. Потім перекласти його у форму для запікання. Рибу обкатати у борошні та обсмажити у сковорідці до рум`яної скоринки з обох сторін. Потім перекласти її у форму. Кріп помити, обсушити та подрібнити. Посипати ним рибу та змастити зверху сметаною. Потім помістити у розігріту до 160-180 градусів духовку та запікати до готовності протягом 30 хвилин. Приблизно за 5-10 хвилин до готовності риби її потрібно посипати тертим сиром.

Смачного!