Медівник

Ніжний та ароматний медівник, приготований за цим рецептом, не залишить байдужим жодного з Ваших гостей. Його достатньо просто готувати, а результат Вас приємно здивує. Готовий торт можна прикрасити тертим шоколадом або подрібненими горіхами.

  • Основной ингредиент: мед
  • Обобщенное название: медовик

Список ингредиентов

  • варене згущене молоко400 г
  • вершкове масло400 г
  • борошно300-500 г
  • цукор200 г
  • волоські горіхи100 г
  • яйця2 шт
  • мед2 ст. ложки
  • сода1 ч. ложка

Способ приготовления

100 г вершкового масла викласти у каструльку. Додати цукор та мед. Поставити на водяну баню та прогрівати протягом 4-5 хвилин, постійно помішуючи. За цей час суміш має стати однорідною, а цукор частково розчинитися. Всипати соду та прогрівати ще 1 хвилину, ретельно розмішуючи.

Після цього зняти медову суміш з вогню та додати яйця, активно розмішуючи вінчиком. Всипати 300 г борошно та перемішати до однорідності. Помістити отримане тісто у холодильник на 20-30 хвилин. Після цього робочу поверхню злегка посипати борошном та викласти на неї тісто. Також трохи посипати його борошном. Швидко сформувати з тіста джгут та розрізати його на 8-9 однакових частин.

Одну з частин розкотити у якомога тонший пласт на пергаменті. Зверху покласти тарілку або круглу форму та вирізати рівний корж. Наколоти його виделкою та помістити у розігріту до 200 градусів духовку. Випікати до рум`яності протягом 3-5 хвилин. Готовий гарячий корж швидко та обережно зняти з пергаменту за допомогою тонкого ножа. Так само спекти решту коржів. Залишки тіста також добре зарум`янити у духовці. Дати їм охолонути та подрібнити у крихту.

300 г м`якого вершкового масла збити міксером до пишності. Не перестаючи збивати, частинами додавати згущенку. Збивати крем до однорідності. Горіхи подрібнити у блендері. Половину змішати з крихтами від коржів.

Один корж викласти на блюдо. Змастити його кремом та посипати горіхами без крихти. Накрити другим коржем і також змастити кремом та посипати горіхами. Так само викласти решту коржів. Поверхню та боки торта також змастити кремом. Посипати поверхню та боки сумішшю горіхів та крихти. Потім помістити медівник у холодильник на 6-8 годин для просочування.

Смачного!