Медівник на кефірі

Цей медівник виходить дуже смачним та ніжним. Його особливість у ніжному сметанному кремі з сухофруктами. Прикрасити готовий торт можна тертим шоколадом.

Список ингредиентов

  • сметана 20-25 %1 л
  • цукор2,5 склянки
  • борошно2 склянки
  • кефір2 склянки
  • смажений мигдаль150 г
  • чорнослив1 жменя
  • курага1 жменя
  • родзинки1 жменя
  • яйця2 шт
  • рідкий мед2 ст. ложки
  • розпушувач1 пакетик

Способ приготовления

2 склянки цукру змішати з кефіром, яйцями та медом. Всипати просіяне з розпушувачем борошно та збити міксером до однорідності. Розділити готове тісто на дві половини. Духовку розігріти до 160-180 градусів. Форму застелити пергаментом та влити у неї частину тіста. Розрівняти та помістити у духовку. Випікати корж до золотистого кольору. На готовність можна перевірити сухим сірником. Так само спекти корж з другої частини тіста. Дати обом коржам охолонути та розрізати вздовж на два пласти.

Чорнослив, курагу та родзинки помити та обсушити. Перемолоти сухофрукти у м`ясорубці. Мигдаль подрібнити. Сметану збити з 1/2 склянки цукру за допомогою міксера. Залишити крем, доки цукор не розчиниться. Холодний корж викласти на блюдо. Змастити сметанним кремом, посипати мигдалем та розкласти трохи сухофруктів. Накрити другим коржем і також змастити кремом, посипати мигдалем та сухофруктами. Так само викласти решту коржів. Поверхню та боки медівника змастити кремом. Помістити на декілька годин у холодильник для просочування.

Смачного!