Домашній зефір

Якщо Ви хочете побалувати своїх близьких смачним зефіром, але не довіряєте магазинним виробникам, то приготуйте його у домашніх умовах. Він виходить дуже ніжним і просто тане у роті. Готовий зефір можна посипати цукровою пудрою.

  • Обобщенное название: зефир

Список ингредиентов

  • цукор3 склянки
  • вода250 мл
  • желатин20 г
  • лимонная кислота1 ч. ложка
  • сода1 ч. ложка
  • ванільний цукор1 пакетик

Способ приготовления

Залити желатин 150 мл холодної кип'яченої води та залишити на 40 хвилин. 100 мл води змішати з цукром. Поставити на вогонь та довести до кипіння, постійно помішуючи. Варити сироп протягом 5-7 хвилин, не припиняючи розмішування.

Тонкою цівкою вливати киплячий сироп до желатину. При цьому потрібно збивати масу міксером. Після того, як буде влитий весь сироп, збивати желатинову масу ще 7-10 хвилин. Потім всипати лимонну кислоту та збивати ще 3-4 хвилини. Додати соду та ванільний цукор. Збивати протягом 3-4 хвилин.

Деко змастити водою та ложкою або за допомогою кондитерського шприца відсадити на нього зефір. Залишити його на 30-40 хвилин. Потім з'єднати половинки попарно.

Смачного!