Запіканка з яблук

Це дуже простий рецепт ніжної запіканки. Вона виходить смачною та ароматною. За бажання до рецепту можна додати ванільний цукор або корицю.

Список ингредиентов

  • яблука1 кг
  • молоко500 мл
  • сухарі з білого хліба500 г
  • яйця3 шт
  • вершкове масло100 г
  • подрібнені волоські горіхи100 г
  • мелені сухарі50 г
  • цукорза смаком

Способ приготовления

Яйця розмішати з молоком та замочити у суміші сухарі. Яблука помити, почистити та порізати пластинками та змішати з цукром. Форму змастити вершковим маслом та посипати меленими сухарями.

Викласти дно та боки форми замоченими сухарями. Зверху викласти шар яблук. На них розкласти шар замочених сухарів. Розкласти на них маленькі шматочки вершкового масла. Продовжувати чергувати шари. Останнім потрібно викласти розмочені сухарі.

Духовку включити розігріватися до 180 градусів. Вершкове масло розтопити та полити ним поверхню запіканки. Горіхи розмолоти та посипати ними запіканку. Помістити у духовку та запікати протягом 25 хвилин.

Смачного!