Мазурек

Мазурек — дуже смачний та ароматний пиріг. Його приготування майже не потребує зусиль, а результат приємно Вас здивує. Ніжні коржі у ньому відмінно поєднуються з сирною начинкою.

Список ингредиентов

  • борошно525 г
  • сир500 г
  • вершкове масло330 г
  • цукор150 г
  • натуральний йогурт150 мл
  • яєчні жовтки3 шт
  • розпушувач1 пакетик
  • ванільний пудинг у порошку1/2 пакетика
  • конфітюрза смаком

Способ приготовления

Сир розтерти з йогуртом та 75 г цукру. Додати пудинг та розмішати до однорідності. Борошно просіяти разом з розпушувачем. Додати 75 г цукру та 300 г вершкового масла. Розтерти до утворення крихти. Потім додати жовтки та замісити м'яке тісто. Відділити від нього 1/3 частину. Кожну частину тіста загорнути у харчову плівку та помістити у холодильник на 30 хвилин.

Більшу частину тісто розкотити у тонкий пласт. Форму змастити вершковим маслом та викласти у неї пласт тіста, зробивши при цьому бортик. Змастити поверхню конфітюром та викласти зверху рівним шаром сирну масу. Другу частину тіста натерти на тертці та рівномірно посипати сирну начинку. Помістити у розігріту до 180 градусів духовку та випікати до золотистого кольору.

Смачного!