Пиріг з ревенем

Соковитий та смачний ревінь являє собою справжній символ літа. Пиріг з ревенем стане у Вашій родині одним з найулюбленіших десертів. Він виходить дуже ніжним та соковитим.

Список ингредиентов

  • ревінь800-1000 г
  • борошно290-300 г
  • цукор155 г
  • вершкове масло125 г
  • цукрова пудра100 г
  • яйця2 шт
  • сметана2 ст. ложки
  • крохмаль2 ст. ложки
  • розпушувач1 ч. ложка
  • сіль1 щіпка

Способ приготовления

М'яке вершкове масло збити міксером з цукровою пудрою до пишності. Розділити яйця на білки та жовтки. Додати жовтки до масляної суміші та збивати до утворення кремоподібної маси. Додати сметану та добре перемішати. Просіяти борошно з розпушувачем та всипати його до масляної суміші. Додати сіль та швидко перемішати ложкою до однорідності. Довго розмішувати його не можна, інакше воно не буде м'яким.

Викласти у форму тісто та рівномірно його розподілити руками. При цьому потрібно зробити бортики. Помістити форму з тістом на 30 хвилин у холодильник. Ревінь помити та почистити. Жорсткі кінчики та волокна видалити. Порізати ревінь невеличкими шматочками.

У сотейник викласти ревінь. Всипати 3 ст. ложки цукру та поставити на невеличкий вогонь. Довести до кипіння та тушити протягом 10 хвилин, періодично помішуючи. Якщо соку виділилося занадто багато, то його можна злити. Зняти з вогню та остудити. Всипати крохмаль та ретельно перемішати.

Духовку розігріти до 180-190 градусів. Форму з тістом дістати з холодильника. Наколоти пласт виделкою та помістити у духовку. Запікати протягом 15-20 хвилин. Тим часом збити білки з 80 г цукру до утворення стійкої міцної піни. На корж рівним шаром викласти начинку з ревеня. Зверху рівномірно викласти білки. Знову помістити у духовку та запікати протягом 15 хвилин. Дати пирогу охолонути, не виймаючи з форми.

Смачного!