Торт з сиром

Це дуже ніжний вершково-сирний торт. Не зважаючи на це, він ще й достатньо легкий. Цей повітряний десерт не залишить жодного байдужим.

  • Основной ингредиент: творог
  • Обобщенное название: торт

Список ингредиентов

  • сир 0-2 %550 г
  • консервовані фрукти425 мл
  • вершки 11 %250 мл
  • цукор250 г
  • солодка сирна маса 20 %200 г
  • яйця4 шт
  • какао3 ст. локжи
  • борошно3 ст. ложки
  • чорний шоколад50 г
  • желатин10 г
  • розпушувач1/4 ч. ложки

Способ приготовления

Розділити яйця на білки та жовтки. Збити жовтки з 1 ст. ложкою цукру. Білки збити міксером з 5 ст. ложками цукру до утворення міцної піни. Додати збиті жовтки, какао, просіяне борошно та розпушувач. Швидко та обережно перемішати міксером на повільній швидкості. Не потрібно довго перемішувати, інакше тісто осяде і не буде легким.

Роз'ємну форму змастити олією та викласти у неї тісто. Покрутити форму у різні боки, щоб тісто розподілилось рівномірно. Помістити у розігріту до 180 градусів духовку та випікати бісквіт до готовності приблизно 30 хвилин. Перші 15-20 хвилин не можна відкривати духовку, інакше корж може осісти. На готовність його можна перевірити сухим сірником.

Сир збити блендером зі 100 г цукру. Желатин залити 1/2 склянки сиропу з-під консервованих фруктів. Дати йому набрякнути та розчинити на водяній бані або повільному вогні. До сиру додати сирну масу та теплий желатин. Влити вершки та розмішати масу до однорідності. Додати порізані фрукти та знову перемішати.

Готовий бісквіт охолодити та розрізати вздовж на два коржі. При цьому один має бути тоншим, ніж другий. Викласти тонший корж у роз'ємну форму. Більший корж порізати кубиками та викласти їх у сирний крем. Швидко перемішати та викласти рівним шаром у форму на корж. Помістити у холодильник на ніч.

Розламати шоколад на шматочки та викласти у каструльку. Влити кілька столових ложок води та поставити на повільний вогонь. Прогрівати до однорідності, постійно помішуючи. Полити торт глазур'ю та знову помістити у холодильник. Залишити до повного застигання глазурі. Потім обережно провести ножем по стіночкам та зняти роз'ємне кільце.

Смачного!