Пиріг з гарбуза

Це дуже простий заливний пиріг з ніжним гарбузовим смаком та грибним ароматом. Його дуже просто готувати, а результат перевершить Ваші сподівання. Такий пиріг неодмінно сподобається навіть тим, хто не дуже полюбляє гарбуз.

  • Основной ингредиент: тыква
  • Обобщенное название: пирог

Список ингредиентов

  • гарбуз500-600 г
  • борошно2 склянки
  • вершки200 мл
  • вершкове масло150 г
  • вода150 мл
  • гриби150 г
  • голландський сир100-120 г
  • м'який сир100-120 г
  • яйця4 шт
  • розпушувач1/4 ч. ложки
  • зелень1/2 пучка
  • сіль1/4 ч. ложки
  • оливкова оліядля смаження

Способ приготовления

Гарбуз помити та почистити. Порізати його невеличкими шматочками. Скропити оливковою олією та помістити у розігріту до 200 градусів духовку. Запікати гарбуз до напівготовності. Гриби помити та порізати невеличкими шматочками. У сковорідці розігріти олію. Смажити у ній гриби до повного випарування рідини, періодично помішуючи.

Вершкове масло викласти у каструльку. Влити воду та поставити на вогонь. Прогрівати до розчинення масла, постійно помішуючи. Зняти з вогню, додати сіль та розпушувач. Потроху всипати просіяне борошно, постійно розмішуючи. Замістити однорідне м'яке тісто.

Духовку розігріти до 200 градусів. Тісто викласти у форму рівним шаром та зробити бортики. Помістити у духовку та випікати протягом 10 хвилин. Голландський сир натерти на тертці, а м'який розім'яти виделкою. Додати яйця та дуже добре перемішати. Влити вершки та знову ретельно розмішати. Зелень помити, обсушити та подрібнити.

На корж рівномірно розкласти гарбуз та гриби. Посипати зеленню та залити яєчно-вершковою сумішшю. Помістити у розігріту до 180-190 градусів духовку. Випікати до готовності приблизно 50 хвилин.

Смачного!