Холодець з півня

Холодець з півня — надзвичайно смачна страва. Його не так вже й важко приготувати, а результат сподобається усій Вашій родині. Подавати на стіл холодець можна з гірчицею, хроном, аджикою або дуже гострим кетчупом.

  • Кухня: Украинская кухня
  • Основной ингредиент: курица
  • Обобщенное название: холодец

Список ингредиентов

  • домашній півень1,2 кг
  • свині ніжки1 кг
  • ріпчаста цибуля2 шт
  • невелика морква3 шт
  • часник5-6 зубочків
  • сільза смаком
  • чорний перець горошкомза смаком
  • білий мелений перецьза смаком
  • зелень селериза смаком

Способ приготовления

Свині ніжки почистити та замочити у підсоленій воді. Потім добре помити та розрізати на шматочки. Викласти у каструлю півня та свині ніжки. Залити водою так, щоб вона повністю покрила м'ясо. Поставити на вогонь та довести до кипіння. Потім воду злити та залити м'ясо чистою водою майже до верха каструлі. Знову поставити на вогонь та довести до кипіння. Зменшити вогонь до мінімуму та варити, доки половина бульйону не википить. Під час варки потрібно знімати пінку.

Цибулю та моркву почистити та помити. Викласти у каструлю з м'ясом цибулю та моркву. Додати спеції та зелень. Варити бульйон протягом 40 хвилин. Потім овочі, зелень та спеції видалити. Варити холодець до готовності, доки бульйон не зменшиться в об'ємі трохи менш, ніж на 3/4.

Часник почистити. Більшу частину зубочків натерти на тертці та викласти на тканину. Зав'язати краї тканини, щоб вийшов мішечок. М'ясо дістати з бульйону. Охолодити його та відділити від кісточок. Порізати невеличкими шматочками. Бульйон процідити та викласти у нього мішечок з часником. Дати настоятися, після чого мішечок видалити.

У формочки розкласти м'ясо. Відварну моркву порізати кружечками та викласти їх зверху на м'ясо. Зубочки часнику також порізати кружечками та викласти їх у формочки. Залити бульйоном та помістити у холодильник на декілька годин до повного застигання.

Смачного!