Голубці

Голубці - надзвичайно популярна страва. Її чудовий смак та апетитний аромат не залишать нікого байдужим. Перед подачею на стіл голубці можна полити сметаною.

Список ингредиентов

  • капуста1 качан
  • свинина600 г
  • рис80 г
  • томатна паста2 ст. ложки
  • часник1 зубочок
  • сметаназа смаком
  • сільза смаком
  • чорний мелений перецьза смаком
  • оліядля смаження

Способ приготовления

Капусту помити та розділити на листочки. Викласти їх у каструлю та залити водою. Поставити на вогонь, довести до кипіння та варити приблизно 1,5 хвилини. Потім відкинути капусту на друшляк. Рис ретельно промити та відварити до напів-готовності у підсоленій воді. М’ясо перемолоти у м'ясорубці. Часник почистити та пропустити через прес. Змішати м'ясний фарш з рисом та часником. Посолити, поперчити та добре перемішати.

З капустяних листів зрізати товсту прожилку. Викласти на листочки трохи фаршу та скласти у вигляді конвертиків. Обсмажити їх до золотистого кольору з обох сторін у розігрітій олії. Дно каструлі застелити капустяними листочками. Викласти на них шарами голубці. Залити їх водою так, щоб тільки покрити їх. Поставити на вогонь та довести до кипіння. Посолити, додати томатну пасту та сметану. Варити під накритою кришкою на повільному вогні до готовності.

Смачного!