Українські голубці

Голубці мають дуже давню історію. Звичайно, за цей час страва поступово видозмінювалася, набуваючи традиційних та національних відмінностей. Ці голубці виходять надзвичайно апетитними та смачними.

Список ингредиентов

  • капуста1 качан
  • м'ясний фарш500 г
  • томатний сік2 склянки
  • морква3 шт
  • ріпчаста цибуля2 шт
  • рис1/2 склянки
  • цукор1 ст. ложка
  • мелений мускатний горіх1 щіпка
  • сільза смаком
  • чорний мелений перецьза смаком
  • спеціїза смаком
  • оліядля смаження

Способ приготовления

Рис ретельно промити та всипати у каструлю. Залити холодною водою та поставити на вогонь. Довести до кипіння та варити до напів-готовності. Потім відкинути на друшляк, промити у холодній воді та дати стекти рідині. 1 цибулю почистити та подрібнити. 1 моркву почистити, помити та натерти на дрібній тертці. Змішати м'ясний фарш з цибулею, морквою та рисом. Посолити, поперчити та додати спеції. Добре все перемішати.

Капусту помити та розділити на листочки. Бланширувати їх 2-3 хвилини у киплячій воді. Потім обережно перекласти їх на тарілку за допомогою шумівки та дати капусті охолонути. Видалити товсту жилку та викласти на листочки трохи фаршу. Скласти їх у вигляді конвертиків. Викласти голубці у каструлю з товстим дном.

Другу цибулю також почистити та подрібнити. 2 моркви почистити, помити та натерти на крупній тертці. У сковорідці розігріти олію. Обсмажити у ній до прозорості цибулю. Додати моркву та смажити овочі пару хвилин. Влити 1 склянку томатного соку, посолити та поперчити. Добре перемішати та додати за смаком цукор. Довести до кипіння та викласти обсмажені овочі разом з соком, у якому вони тушкувалися, зверху на голубці.

Залити їх рештою томатного соку. Якщо маринад кислуватий, то у нього можна додати трохи цукру. При цьому голубці мають бути покрити рідиною більше, ніж на половину. Накрити каструлю кришкою та поставити на повільний вогонь. Тушкувати до готовності приблизно 40 хвилин.

Смачного!