Мариновані опеньки

Мариновані опеньки — чудова закуска, яка буде доречною не тільки за сімейним обідом, але й за святковим столом. Ароматі та апетитні гриби обов'язково прийдуться до душі усім Вашим близьким. Перед подачею на стіл мариновані опеньки можна змішати з ріпчастою цибулею та полити олією.

  • Основной ингредиент: опята

Список ингредиентов

  • очищені опеньки3,5 кг
  • сіль6 ст. ложок
  • цукор6 ст. ложок
  • оцет 9 %4 десертні ложки
  • гвоздика8 бутончиків
  • чорний перець горошком20 шт
  • душистий перець горошком8 шт
  • лавровий лист4-6 шт
  • часник3-4 зубочки
  • зонтики кропу3-4 шт

Способ приготовления

Підготовані опеньки викласти у каструлю та залити холодною водою. Залишити їх на 1 годину. Після цього гриби ретельно помити та викласти у каструлю. Залити чистою водою, трохи посолити та поставити на вогонь. Довести до кипіння та варити опеньки протягом 30 хвилин, періодично знімаючи пінку.

4 л води влити у іншу каструлю. Всипати сіль, цукор та спеції. При необхідності кількість солі та цукру можна збільшити. Маринад має бути трохи пересоленим. Довести його до кипіння та влити оцет. Варити протягом 5 хвилин. Потім знову спробувати на смак та додати при необхідності оцет. Відварні гриби відкинути на друшляк та ретельно промити. Викласти опеньки у каструлю та залити маринадом. Приблизно 500 мл маринаду залишити.

Гриби у маринаді поставити на вогонь та довести до кипіння. Варити їх протягом 15-20 хвилин. Часник почистити та порізати товстими пластинками. Зонтики кропу помити та обсушити. У стерилізовані банки розкласти часник та зонтики кропу. Шумівкою розкласти у банки гриби, заповнюючи їх до “плічок”. Залити киплячим маринадом та закатати стерилізованими кришками. Перевернути та дати повністю охолонути. Потім поставити у прохолодне місце на зберігання.

Смачного!