Пиріжки з лівером

Ці пиріжки з лівером виходять просто надзвичайно смачними. Апетитні та рум'яні пиріжки нікого не залишать байдужими. За бажанням їх можна не тільки смажити, але й випікати у духовці.

Список ингредиентов

  • молоко2 л
  • борошно1,2-1,5 кг
  • яловича печінка900-1000 г
  • яловичі легені900-1000 г
  • яловиче серце900-1000 г
  • вершкове масло200 г
  • ріпчаста цибуля4 шт
  • яйця5 шт
  • цукор7 ст. ложок
  • сухі дріжджі15 г
  • селера1 ст. ложка
  • сільза смаком
  • чорний перець горошкомза смаком
  • лавровий листза смаком
  • оліядля смаження

Способ приготовления

М'ясо ретельно помити та почистити. Замочити печінку у молоці. Легені та серце порізати великими шматочками та викласти у каструлю. 1 цибулину почистити та розрізати на половинки. У каструлю з м'ясом викласти цибулю, селеру та перець горошком. Поставити на вогонь та довести до кипіння. Варити протягом 1-2 годин до готовності. У кінці приготування додати лавровий лист. Потім перекласти на тарілку та дати м'ясу охолонути.

З печінки злити молоко. Порізати її шматочками довжиною 3-4 см та товщиною 1,5 см. 1 цибулину почистити та порізати кільцями. Розігріти у сковорідці олію. Викласти у неї цибулю, а зверху печінку. Посолити, поперчити та тушити на повільному вогні до готовності, періодично помішуючи. Готову печінку перекласти на тарілку, а обсмажену цибулю видалити.

2 цибулини почистити та дрібно порізати. Розігріти у сковорідці олію. Смажити у ній цибулю до золотистого кольору, періодично помішуючи. Потім пропустити серце, легені, печінку та окремо обсмажену цибулю через м'ясорубку. При цьому фарш не має бути повністю однорідним, а просто дрібно порубаний. Потроху влити 1 склянку бульйону, у якому варилися легені та серце. Готовий фарш не має бути сухим, або рідким. При необхідності його можна досолити.

Яйця збити з цукром. Влити 1 л теплого молока та 7 ст. ложок олії. Перемішати все до однорідності. Всипати 2 ч. ложки солі та дріжджі. Потроху додавати просіяне борошно, добре все розмішуючи. Замісити м'яке тісто, яке не буде прилипати до стінок миски. Накрити рушником та залишити у теплому місці без протягів приблизно на 40 хвилин до збільшення у об’ємі. Потім тісто трохи помісити та знову дати піднятися удвічі.

Готове тісто розділити на шматочки. Сформувати кружечки та викласти по центру трохи начинки. Защепити краї та зробити пиріжки. У сковорідці розігріти олію. Смажити у ній пиріжки з обох сторін до рум'яного кольору.

Смачного!