Пиріжки з лівером
Ці пиріжки з лівером виходять просто надзвичайно смачними. Апетитні та рум'яні пиріжки нікого не залишать байдужими. За бажанням їх можна не тільки смажити, але й випікати у духовці.
Список ингредиентов
- молоко — 2 л
- борошно — 1,2-1,5 кг
- яловича печінка — 900-1000 г
- яловичі легені — 900-1000 г
- яловиче серце — 900-1000 г
- вершкове масло — 200 г
- ріпчаста цибуля — 4 шт
- яйця — 5 шт
- цукор — 7 ст. ложок
- сухі дріжджі — 15 г
- селера — 1 ст. ложка
- сіль — за смаком
- чорний перець горошком — за смаком
- лавровий лист — за смаком
- олія — для смаження
Способ приготовления
М'ясо ретельно помити та почистити. Замочити печінку у молоці. Легені та серце порізати великими шматочками та викласти у каструлю. 1 цибулину почистити та розрізати на половинки. У каструлю з м'ясом викласти цибулю, селеру та перець горошком. Поставити на вогонь та довести до кипіння. Варити протягом 1-2 годин до готовності. У кінці приготування додати лавровий лист. Потім перекласти на тарілку та дати м'ясу охолонути.
З печінки злити молоко. Порізати її шматочками довжиною 3-4 см та товщиною 1,5 см. 1 цибулину почистити та порізати кільцями. Розігріти у сковорідці олію. Викласти у неї цибулю, а зверху печінку. Посолити, поперчити та тушити на повільному вогні до готовності, періодично помішуючи. Готову печінку перекласти на тарілку, а обсмажену цибулю видалити.
2 цибулини почистити та дрібно порізати. Розігріти у сковорідці олію. Смажити у ній цибулю до золотистого кольору, періодично помішуючи. Потім пропустити серце, легені, печінку та окремо обсмажену цибулю через м'ясорубку. При цьому фарш не має бути повністю однорідним, а просто дрібно порубаний. Потроху влити 1 склянку бульйону, у якому варилися легені та серце. Готовий фарш не має бути сухим, або рідким. При необхідності його можна досолити.
Яйця збити з цукром. Влити 1 л теплого молока та 7 ст. ложок олії. Перемішати все до однорідності. Всипати 2 ч. ложки солі та дріжджі. Потроху додавати просіяне борошно, добре все розмішуючи. Замісити м'яке тісто, яке не буде прилипати до стінок миски. Накрити рушником та залишити у теплому місці без протягів приблизно на 40 хвилин до збільшення у об’ємі. Потім тісто трохи помісити та знову дати піднятися удвічі.
Готове тісто розділити на шматочки. Сформувати кружечки та викласти по центру трохи начинки. Защепити краї та зробити пиріжки. У сковорідці розігріти олію. Смажити у ній пиріжки з обох сторін до рум'яного кольору.
Смачного!
- Дата публикации: 08.07.13 - 06:35
- Добавлен в кулинарную книгу: 2