Еклери з заварним кремом

Ніжні еклери, мабуть, одні з найпопулярніших тістечок. Їх приготування не потребує багато зусиль та часу. За бажанням готові еклери можна полити розтопленим шоколадом або глазур'ю, посипати кокосовою стружкою або цукровою пудрою.

Список ингредиентов

  • молоко500 мл
  • борошно230 г
  • вершкове масло100 г
  • яйця4 шт
  • яєчні жовтки4 шт
  • цукор200 г
  • ванільний цукор1 ч. ложка
  • сіль1/2 ч. ложки

Способ приготовления

Молоко довести до кипіння. Жовтки розтерти з цукром, 50 г борошна та ванільним цукром. Влити у жовткову суміш гаряче молоко тонкою цівкою. Знову поставити на вогонь та варити до загустіння, постійно помішуючи. Зняти готовий крем з вогню та повністю охолонути.

У каструльці довести до кипіння 1 склянку води. Додати вершкове масло та сіль. Добре перемішати та знову довести до кипіння. Всипати 180 г борошна та варити 2 хвилини, ретельно розмішуючи. Зняти з вогню та трохи охолодити. Вбити по одному яйця, активно розмішуючи. Готове тісто має бути однорідним та блискучим.

Деко застелити пергаментним папером або змастити маслом. Ложкою викладати на деко трубочки з тіста довжиною 10-11 см. Помістити у розігріту до 180 градусів духовку та випікати до золотистого кольору приблизно 35-40 хвилин. За цей час духовку краще не відкривати.

Готовим еклерам дати повністю охолонути. Потім з одного боку зробити на них надрізи гострим ножем. Наповнити приготованим кремом за допомогою ложки або кондитерського мішечку.

Смачного!