Заварний крем для трубочок

Серед рецептів заварного крему цей виділяється надзвичайним смаком та ароматом. Він просто ідеально підходить для трубочок та різних тістечок. Ви обов'язково оціните його приємну структуру та спосіб приготування.

  • Основной ингредиент: молоко
  • Обобщенное название: крем

Список ингредиентов

  • молоко500 мл
  • вершкове масло150-250 г
  • цукор160-180 г
  • яйця2 шт
  • борошно або крохмаль2,5-3 ст. ложки
  • ваніль1/2 стручка

Способ приготовления

У каструльку влити молоко. Додати 80-90 г цукру та ванільний стручок разом з насінням. Розмішати та довести до кипіння. Зняти з вогню та залишити молоко на 20-30 хвилин. Крохмаль всипати у іншу каструльку та додати решту цукру. Добре перемішати вінчиком.

До крохмалю вбити яйця та перемішати вінчиком до однорідності. З молока видалити ваніль з насінням та знову довести до кипіння. 1/3 частину ароматизованого киплячого молока влити до яєчної суміші, активно розмішуючи вінчиком. Потім потроху влити решту молока, не перестаючи розмішувати.

Отриману суміш поставити на вогонь та довести до кипіння, розмішуючи дерев'яною лопаточкою. Варити крем до загустіння приблизно 1-2 хвилини. Якщо залишилися грудочки, то крем потрібно протерти через сито. Зняти його з вогню та додати 50 г вершкового масла. Перемішати крем до однорідності та накрити харчовою плівкою так, щоб вона торкалася верхнього шару крему. Помістити його у холодильник до повного охолодження.

Решту вершкового масла збити міксером до пишності. Продовжуючи збивання, потроху додати охолоджений крем. Збивати масу до однорідності та пишності. За бажанням замість масла можна використовувати вершки.

Смачного!