Пляцок «Шахматка»

Аватар пользователя Иришка
Кулинар 7 уровня
Пляцок «Шахматка»

Цей оригінальний пляцок привертає увагу як дорослих, так і дітей. Проте він виходить не тільки дуже красивим, а ще й смачним. Готовий пляцок можна полити глазур'ю або розтопленим шоколадом.

  • Основной ингредиент: какао

Список ингредиентов

  • борошно3 склянки
  • цукор2 склянки
  • вершкове масло250 г
  • сметана6 ст. ложок
  • яйця4 шт
  • какао50-70 г
  • розпушувач1 ч. ложка
  • ванільний цукорза смаком
  • оліядля змащування форми

Способ приготовления

Вершкове масло розтопити та трохи охолодити. Розділити яйця на жовтки та білки. Жовтки збити з вершковим маслом та ванільним цукром.

Додати сметану та розпушувач. Добре все перемішати та потроху всипати просіяне борошно. Перемішати тісто до однорідності.

Білки збити міксером до утворення стійкої піни. Додати її до тіста та обережно перемішати ложкою знизу вгору. Готове тісто по консистенції має нагадувати густу сметану. Розподілити його на дві половини.

До однієї додати какао та ретельно перемішати.

Духовку включити розігріватися до 180-200 градусів. Форму для пляцка змастити олією або вершковим маслом. Ложкою викладати у неї біле та коричневе тісто у шаховому порядку. Помістити пляцок у духовку та випікати його до готовності. Перевірити готовність можна за допомогою сірника.

В мене залишилось небагато тіста білого кольору, тому я спекла ще один корж, та змазала згущеним молоком, зверху поклала перший пляцок.

Смачного!

Комментарии
Для добавления комментария необходимо войти или зарегистрироваться.

Красиво! Правда я не уверенна, что смогу ложкой выложить тесто квадратиками...

Аватар пользователя vorobyshek
6 уровень

Да, это искусство! Ириш, ну ты и мастерица!

Аватар пользователя Вишня
6 уровень

Да нет девочки, просто ложкой то одно тесто то второе выкладываем и оно само потом росползается как надо. Попробуйте обязательно получится!

Аватар пользователя Иришка
7 уровень