Соус до риби

Ні для кого не є секретом, що навіть невдало приготовану страву можна покращити, якщо подати до неї добре підібраний соус. Цей соус відкриває чудовий аромат та додає особливі смакові відтінки. На гарнір до риби з соусом можна подати овочевий салат.

  • Обобщенное название: соус

Список ингредиентов

  • вершкове масло200-250 г
  • яйця3 шт
  • холодна вода100 мл
  • лимонний сік1-2 ст. ложки
  • сільза смаком
  • чорний мелений перецьза смаком
  • спеції для рибиза смаком

Способ приготовления

Вершкове масло розтопити, не доводячи до кипіння. Невеличку каструлю поставити у велику так, щоб ручки першої спиралися на бортики другої. У велику влити стільки води, щоб денце маленької злегка було опущене у рідину. Поставити більшу каструлю на вогонь та довести воду до кипіння. Потім вогонь зменшити, залишити легке кипіння.

Розділити яйця на білки та жовтки. Влити жовтки у маленьку каструльку. Додати холодну воду, посолити та поперчити. Помістити на водяну баню та прогрівати, постійно збиваючи вінчиком. Прогрівати таким чином приблизно 10 хвилин, доки біля денця маса не почне біліти.

Після цього відразу ж зняти соус з вогню, щоб він не згорнувся. Продовжуючи ретельно розмішувати, потроху додати розтоплене масло. Повернути соус на водяну баню та прогрівати до загустіння, постійно збиваючи вінчиком. У самому кінці влити лимонний сік та зняти з вогню. Ретельно все збити та дати охолонути.

Смачного!