Еклери

Еклери є дуже популярними тістечками. Їх ніжний смак можна змінювати, готуючи їх з різноманітними кремами. А якщо ж у начинку додати ще й фрукти, то еклери вийдуть просто надзвичайними.

Список ингредиентов

  • сирна маса250 г
  • вода250 мл
  • борошно150 г
  • натуральний йогурт125 мл
  • банан1 шт
  • вершкове масло100 г
  • яйця4 шт
  • цукрова пудра4 ст. ложки
  • цукор15 г
  • сіль1 ч. ложка
  • ванільний цукорза смаком

Способ приготовления

Просіяти борошно з сіллю та змішати з цукром. Вершкове масло викласти у каструльку та залити водою. Прогрівати на повільному вогні, доки масло не розчиниться. Потім довести до кипіння на максимальному вогні та всипати все борошно. Зняти з вогню та розмішати до однорідності. Отримана маса має з легкістю відділятися від стіночок каструлі.

Залишити тісто на 15 хвилин, щоб воно трохи охолодилося. По одному вбивати яйця, ретельно розмішуючи. Готове тісто будет однорідним та блискучим. За допомогою кондитерського мішку відсадити еклери на деко, застелене пергаментним папером. Помістити у розігріту до 200 градусів духовку та випікати до готовноті приблизно 25 хвилин.

Сирну массу збити блендером з цукровою пудрою, ванільним цукром та йогуртом. Має утворитися кремоподібна ніжна маса. Банан помити та почистити. Порізати його маленькими шматочками. Еклери надрізати з одного боку. Вкласти у кожен шматочки банану та наповнити сирною масою.

Смачного!