Запечений печінковий паштет

Цей паштет обов’язково сподобається усім любителям м'ясних страв. Він виходить надзвичайно смачним та ароматним. Краще всього його подавати на стіл у охолодженому вигляді.

Список ингредиентов

  • свина печінка250 г
  • сало200 г
  • куряче стегенце1 шт
  • фіолетова цибуля6 шт
  • морква1 шт
  • сіль1/3 ч. ложки
  • лавровий листза смаком
  • чорний мелений перецьза смаком

Способ приготовления

Печінку помити та обсушити. Зі стегенця відділити м'ясо разом зі шкіркою. Порізати сало, печінку та м'ясо маленькими шматочками та перемолоти в м’ясорубці. Цибулю та моркву почистити та порізати маленькими шматочками. Також перемолоти у м’ясорубці. Ретельно перемішати овочі з м’ясом. Посолити, поперчити та добре перемішати.

Форму застелити пергаментним папером так, щоб краї звисали по боках. Рівномірно викласти у форму печінкову масу. Зверху розкласти шматочки лаврового листа. Накрити поверхню маси звисаючими краями пергаменту. Щільно притиснути їх до печінкової маси. Помістити у розігріту до 180 градусів духовку та запікати до готовності приблизно 1 годину. Дати готовому паштету повністю охолонути та дістати з форми. Зняти пергамент та викласти на тарілку.

Смачного!