Завиванець з маком

Завиванець з маком – одна з найулюбленіших випічок багатьох родин. Його чудовий аромат збере на кухні усю Вашу родину ще під час приготування. Пухкий завиванець з ніжною маковою начинкою обов'язково Вам сподобається.

  • Основной ингредиент: мак

Список ингредиентов

  • борошно500 г
  • мак500 г
  • молоко450 мл
  • вершкове масло150 г
  • мед100 г
  • цукор6,5 ст. ложок
  • яйця3 шт
  • сухі дріжджі5-7 г
  • сіль1 щіпка
  • оліядля змащування

Способ приготовления

100 мл теплого молока змішати з 1/2 ст. ложкою цукру, дріжджями та 1/2 склянкою борошна. Перемішати до однорідності, накрити рушником та залишити на 1 годину у теплому місці. За цей час опара має збільшитися у два рази.

У 100 мл теплого молока розтопити 50 г вершкового масла. Всипати сіль та добре перемішати. Додати опару та обережно все перемішати. Розділити 2 яйця на білки та жовтки. Розтерти жовтки з 1 ст. ложкою цукру та додати до тіста. Білки збити міксером до утворення стійких вершин. Додати до тіста та обережно все перемішати.

Робочу поверхню посипати борошном та викласти на неї тісто. Місити його протягом 10 хвилин, доки воно не перестане прилипати до рук. Викласти готове тісто у миску та накрити рушником. Залишити у теплому місці на 1-2 години для збільшення у об’ємі. Потім тісто потрібно трохи помісити, щоб випустити з нього повітря.

Мак промити та залити окропом. Залишити на декілька хвилин. Злити воду та знову залити мак крутим окропом. Дати постояти протягом декількох хвилин. Ретельно злити воду та змішати мак з 5 ст. ложками цукру. Перемолоти все у м’ясорубці. До меленого маку додати 100 г вершкового масла та мед. Влити 1 склянку молока та поставити на повільний вогонь. Варити начинку протягом 40 хвилин, доки не випарується уся рідина. Дати начинці повністю охолонути.

Тісто розкотити у тонкий прямокутний пласт. Викласти на нього рівним шаром макову начинку. Згорнути у нещільний рулет та викласти його на деко, змащене олією або застелене пергаментом. Яйце збити виделкою та змастити поверхню завиванця. Помістити у розігріту до 180 градусів духовку та випікати до готовності приблизно 30-40 хвилин.

Смачного!