Грибна юшка з галушками

Грибна юшка з галушками – традиційна українська страва. Вона виходить просто надзвичайно ароматною та апетитною. Готову юшку можна посипати зеленню.

  • Кухня: Украинская кухня
  • Основной ингредиент: грибы

Список ингредиентов

  • грибний бульйон1,5 л
  • печериці500 г
  • борошно1 склянка
  • ріпчаста цибуля2 шт
  • морква1 шт
  • корінь петрушки1 шт
  • олія6 ст. ложок
  • сільза смаком
  • чорний мелений перецьза смаком

Способ приготовления

Борошно просіяти у миску. Влити 1/4 склянки крутого окропу та ретельно перемішати. Влити 2 ст. ложки олії, всипати 1/2 ч. ложки солі та замісити однорідне тісто. Скотити з нього джгутик товщиною 1 см. Розрізати його на шматочки довжиною також 1 см. Галушки мають буди у формі «подушечки». Залишити їх на 20-30 хвилин, щоб вони трохи підсушилися.

Гриби помити та порізати пластинками. Суху сковорідку розігріти та викласти у неї гриби. Тушити їх протягом 5 хвилин у власному соку. Потім сік, що не випарувався, перелити. До грибів додати 2 ст. ложки олії та смажити їх до рум’яності. Корінь петрушки помити та подрібнити. Моркву та цибулю почистити, помити та порізати тонкою соломкою. У сковорідці розігріти 4 ст. ложки олії. Смажити у ній моркву, цибулю та корінь петрушки до золотистого кольору.

Грибний бульйон довести до кипіння та посолити. Викласти у нього гриби та овочі. Довести до кипіння та додати галушки. Накрити кришкою та варити юшку до готовності приблизно 7 хвилин.

Смачного!