Рибні кульки

Ці оригінальні рибні кульки неодмінно здивують Ваших близьких. Вони виходять дуже ніжними зсередини та з апетитною хрусткою скоринкою зовні. Готувати шарики дуже легко, а результат Вам обов’язково сподобається.

  • Основной ингредиент: рыба
  • Обобщенное название: шарики

Список ингредиентов

  • рибне філе800 г
  • твердий тертий сир1 склянка
  • подрібнена ріпчаста цибуля2/3 склянки
  • подрібнена морква2/3 склянки
  • подрібнений болгарський перець2/3 склянки
  • подрібнена зелень петрушки2/3 склянки
  • олія7 ст. ложок
  • яйце1 шт
  • часникза смаком
  • чорний мелений перецьза смаком
  • сільза смаком
  • спеціїза смаком
  • борошнодля панірування

Способ приготовления

Рибне філе опустити у невелику кількість киплячої підсоленої та посипаної перцем води. Варити протягом 5 хвилин. Потім викласти на друшляк та трохи відтиснути, щоб стекла зайва вода. Розламати рибу на шматочки так, щоб не перетворити її на фарш.

Часник почистити та подрібнити. Цибулю почистити та дрібно порізати. У сковорідці розігріти 5 ст. ложок олії. Викласти у неї часник та цибулю. Смажити протягом 1 хвилини. Моркву почистити та помити. Порізати її маленькими кубиками. Додати її до цибулі та смажити протягом 1 хвилини. Болгарський перець помити, видалити серцевину та також порізати маленькими кубиками. Викласти у сковорідку з овочами та тушити ще приблизно 30 секунд. Додати рибне філе, перемішати та зняти з вогню.

Зелень помити, обсушити та подрібнити. Додати її до овочево-рибної маси та ретельно все перемішати. Викласти у миску та дати трохи охолонути. Всипати тертий сир та вбити яйце. Дуже добре все перемішати та сформувати кульки. Обкотити їх у борошні та смажити у фритюрі до золотистого кольору.

Смачного!