Відкритий пиріг

Цей пиріг дуже смачний, з пісочним коржем та ніжним кремом з лимонним ароматом. Яблука та кориця роблять його смак дуже особливим та незвичним. Такий пиріг сподобається усій Вашій родині.

Список ингредиентов

  • йогурт250 мл
  • яблука12 шт
  • цукор305-405 г
  • борошно200 г
  • лимони2 шт
  • вершкове масло120 г
  • великі яєчні жовтки3 шт
  • вода3 ст. ложки
  • мелена кориця1 ч. ложка
  • сіль2 щіпки
  • ванільний цукор3 г

Способ приготовления

Борошно просіяти та змішати з 5 г солі та 2 ст. ложками цукру. 100 г охолодженого вершкового масла порубити ножем та швидко розтерти з борошном до отримання крихти. Потроху влити охолоджену воду та замісити однорідне тісто. Сформувати шар, загорнути у харчову плівку та помістити у холодильник на 1 годину.

Дно та стіночки форми діаметром 25 см змастити вершковим маслом. Тісто розкотити у пласт товщиною 2 мм та викласти у форму, зробивши бортики. Зайве тісто зрізати. Помістити у холодильник на 30 хвилин. Потім застелити поверхню тіста пергаментом та насипати суху квасолю. Помістити у розігріту до 200 градусів духовку та випікати корж до рум’яності. Обережно зняти пергамент з квасолею. Знову помістити корж у духовку приблизно на 5-7 хвилин.

1 лимон помити та відтиснути з нього сік. Яблука помити та розрізати пополам. Серцевину при цьому видалити. Шматочки яблук зверху надрізати та полити лимонним соком, щоб вони не потемніли. Посипати 2-4 ст. ложками цукру та помістити у холодильник.

1 лимон помити та зняти з нього цедру дрібною терткою. Жовтки збити міксером. Додати лимонну цедру, ванільний цукор, дрібку солі та 6 ст. ложок цукру. Добре все збити міксером. Потім додати йогурт та перемішати крем до однорідності міксером.

Половинки яблук викласти на корж зрізом донизу. Верх половинок має бути на такому ж рівні, як і висота форми. Рівномірно залити все приготованим кремом. 30 г цукру змішати з корицею та посипати зверху пиріг. Помістити його у розігріту до 180 градусів духовку та випікати протягом 1 години.

Смачного!