Печиво з вівсяних пластівців

Якщо Ви хочете приготувати не тільки смачне, але ще й корисне печиво, то зверніть увагу на цей рецепт. Він достатньо оригінальний, оскільки дозволяє самостійно контролювати консистенцію печива. Якщо Ви хочете, щоб воно було більш розсипчастим, то його потрібно робити тоншим, якщо ж бажаєте зробити його хрустким зовні та ніжним зсередини, то сформуйте його більш товстим.

Список ингредиентов

  • вівсяні пластівці1 склянка
  • вершкове масло100 г
  • яйце1 шт
  • цукор3 ст. ложки
  • суміш горіхів3 ст. ложки
  • мелені панірувальні сухарі1-2 ч. ложки
  • ванільний цукор1 ч. ложка

Способ приготовления

Вівсяні пластівці всипати у суху розігріту сковорідку. Підсушити їх на маленькому вогні протягом 10-12 хвилин, постійно помішуючи. При цьому пластівці не повинні змінити колір. Охолодити їх та всипати у пакет. Розкотити качалкою, щоб подрібнити їх до стану борошна.

Горіхи подрібнити у блендері. Яйце розділити на білок та жовток. Білок помістити у холодильник, а жовток розтерти з цукром та ванільним цукром. Вершкове масло розм’якшити до кімнатної температури. Додати жовткову масу та ретельно все розмішати міксером.

Бiлок збити до утворення пишної стійкої піни. У масляну суміш всипати пластівці, горіхи та панірувальні сухарі. Дуже добре все перемішати. Додати збитий білок та обережно перемішати ложкою знизу вгору. Руками сформувати з тіста невеличке печиво. Викласти його на деко, застелене пергаментом. Помістити у розігріту до 180-190 градусів духовку та випікати до готовності приблизно 15-20 хвилин. Гаряче печиво буде трохи м'яким.

Смачного!