Запіканка з цукіні

Ця страва готується надзвичайно просто та швидко. Сама ж запіканка виходить дуже ароматною та смачною. До того ж, ця страва ще й достатньо легка.

Список ингредиентов

  • цукіні2 шт
  • помідори4 шт
  • сир пармезан100 г
  • яйця2 шт
  • борошно2-3 ст. ложки
  • олія2-3 ст. ложки
  • дуже густа сметана50 г
  • часник1 зубочок
  • сільза смаком
  • чорний мелений перецьза смаком

Способ приготовления

Помідори помити та зробити на них хрестоподібні надрізи. Опустити в окріп на 20-30 секунд. Потім обдати холодною водою та зняти шкірку. Розрізати на часточки та видалити серцевину. Порізати м’якоть маленькими кубиками.

Часник почистити та подрібнити. Базилік помити, обсушити та дрібно порізати. Цукіні помити та обрізати «хвостики». Розрізати їх вздовж на брусочки. Добре їх посолити, поперчити та обкатити у борошні. У сковорідці розігріти олію та обсмажити у ній цукіні з усіх сторін до рум’яності.

50 г сиру натерти на тертці. Яйця змішати зі сметаною. Додати базилік, тертий сир, посолити та поперчити. Ретельно все перемішати. У форму для запікання викласти половину цукіні. Зверху розкласти частину помідорів та посипати їх часником. Зверху викласти решту цукіні, а на них – помідори. Посипати часником та залити яєчною сумішшю.

Духовку розігріти до 220 градусів. Помістити у неї форму та запікати овочі протягом 10 хвилин. 50 г сиру натерти на тертці та посипати запіканку. Знову помістити у духовку та запікати овочі до готовності ще приблизно 10-20 хвилин.

Смачного!