Домашні рибні консерви

Домашні рибні консерви виходять просто надзвичайно смачними та ароматними. Цей рецепт дуже простий у приготуванні та підходить для будь-якої риби. За бажанням у рецепт можна додати будь-які спеції за своїм смаком.

  • Основной ингредиент: рыба

Список ингредиентов

  • риба2 кг
  • сільза смаком
  • духм'яний перець горошкомза смаком
  • лавровий листза смаком
  • спеціїза смаком
  • оліяза смаком

Способ приготовления

Рибу почистити та видалити хвости, голови та плавники. Ретельно помити та порізати невеличкими шматочками. Викласти їх у миску, посолити та посипати спеціями. Залишити на 1-1,5 години. Баночки ретельно помити та повністю обсушити.

На дно баночок розкласти лавровий лист та духм'яний перець. Щільно наповнити банки рибкою. Накрити їх фольгою та поставити у глибоке деко, наповнене водою. Помістити у розігріту до 150 градусів духовку та довести рибу до кипіння. Потім зменшити температуру духовки до 100 градусів та тушити рибу протягом 5 годин.

Масло сильно розігріти та залити у банки так, щоб покрити рибу. Накрити залізними кришками та знову помістити у духовку. Тушити ще 30 хвилин, після чого банки закотити. Перевернути та накрити їх ковдрою. Дати банкам повністю охолонути.

Смачного!