Сирний торт

Цей сирний торт виходить просто надзвичайно ніжним та смачним. Його вершково-сирний смак нікого не залишить байдужим. До того ж, він ще й достатньо легкий.

  • Основной ингредиент: творог
  • Обобщенное название: торт

Список ингредиентов

  • консервовані фрукти425 г
  • сир 0-2 %550 г
  • вершки 11 %250 мл
  • цукор250 г
  • солодка сирна маса200 г
  • яйця4 шт
  • какао3 ст. ложки
  • борошно3 ст. ложки
  • чорний шоколад50 г
  • желатин10 г
  • розпушувач1/2 ч. ложки
  • оліядля змащування

Способ приготовления

Розділити яйця на білки та жовтки. Збити жовтки з 1 ст. ложкою цукру. Білки збити міксером до стійких вершин з 5 ст. ложками цукру. Додати жовткову масу, какао, борошно та розпушувач. Перемішати міксером на мінімальній швидкості протягом 30 секунд, доки тісто не стане однорідним.

Духовку розігріти до 180 градусів. Роз'ємну форму змастити олією та викласти у неї тісто. Розрівняти його та помістити у духовку. Випікати корж до готовності приблизно 30 хвилин. Протягом перших 15-20 хвилин духовку відкривати не можна. На готовність корж можна перевірити сухим сірником. Дати йому повністю охолонути та дістати з форми.

Сир збити блендером з 1/2 склянкою цукру. Желатин замочити у 1/2 склянкці сиропу з-під фруктів. Потім розчинити його на водяній бані. До сиру додати сирну масу, теплий желатин та вершки. Перемішати все до однорідності. Фрукти порізати шматочками та додати їх до сирної маси. Знову все перемішати.

Охолоджений корж розрізати взовж на два пласти. При цьому один має бути товстим, а другий – тонким. Товстий корж порізати кубиками та додати до сирної маси. Швидко та обережно все перемішати. У роз'ємну форму викласти тонкий корж. Зверху рівним шаром викласти сирну масу. Помістити торт на ніч у холодильник.

Шоколад розламати на шматочки та викласти у каструльку. Влити декілька столових ложок води та розтопити шоколад на водяній бані. Трохи охолодити та полити торт глазур'ю. Знову помістити торт у холодильник до повного застигання глазурі.

Смачного!