Крученики з курячого філе

Ці крученики виходять дуже смачними, з ніжною сирною начинкою та ароматним соусом. Їх приготування займає не так вже багато часу та не потребує особливих зусиль. Плюсом таких кручеників є те, що їх можна готувати як для сімейного обіду, так і для святкового столу.

Список ингредиентов

  • куряче філе250 г
  • курячий бульйон250 мл
  • твердий сир100-150 г
  • олія2 ст. ложки
  • сметана2 ст. ложки
  • борошно1 ст. ложка
  • вершкове масло1 ст. ложка
  • сільза смаком
  • чорний мелений перецьза смаком
  • зелень петрушкиза смаком

Способ приготовления

Куряче філе помити та обсушити. Розрізати філе на пластини. Відбити їх з обох сторін спеціальним молоточком між шарами харчової плівки. Потім відбивні посолити та поперчити. Сир порізати пластинками. Зелень помити, обсушити та подрібнити.

Кожну пластину м'яса посипати зеленню та покласти зверху по шматочку сиру. Звернути у рулетики та закріпити зубочистками. У сковорідці розігріти вершкове масло та олію. Зняти пінку та обсмажити крученики до золотистого кольору. Потім влити у сковорідку бульйон та довести його до кипіння. Накрити кришкою та тушити крученики до готовності приблизно 15-20 хвилин.

Після цього 4-6 ст. ложок бульйону зі сковорідки охолодити та змішати з борошном. У сковорідку додати сметану та добре все перемішати. Потім влити суміш бульйону з борошном та ще раз перемішати. Тушити крученики до загустіння соусу.

Смачного!